‘DNA op jas Anne leidde naar Michael P.’

Een DNA-spoor op de teruggevonden jas van Anne Faber heeft geleid naar verdachte van haar dood Michael P. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen dichtbij het onderzoek. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) kan het verhaal bevestigen noch ontkennen.

Volgens De Telegraaf matchte het spoor op de jas met een profiel van P., dat na een eerdere veroordeling werd opgenomen in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. De woordvoerder van het OM wil niet meer kwijt dan dat ,,alle bevindingen in het onderzoek zondagochtend hebben geleid naar P." Over de verdere onderzoeksresultaten wil het OM nu geen mededelingen doen in het belang van het onderzoek en omdat P. in beperkingen zit.

Het AD meldt daarnaast dat momenteel ook wordt onderzocht of P. in de nacht van 23 op 24 september in Nijkerk een vrouw heeft aangerand. Het signalement dat de politie eerder vrijgaf van deze dader zou overeenkomen met dat van P. De woordvoerder van het OM kan hier echter ook niets over vertellen. ,,Wij zijn de gangen van die man heel nauw aan het nagaan. Wat daarbij naar boven komt, zullen we bevestigen en erover vertellen zodra de tijd daar rijp voor is. Onze hoofdverantwoordelijkheid nu is ervoor te zorgen dat we een goede zaak hebben.''