‘Fritzl had geheime ruimtes in ander huis’

De beruchte Oostenrijkse incestvader Josef Fritzl, die zijn dochter tientallen jaren lang opsloot in een geheime kelder onder zijn huis en zeven kinderen bij haar verwekte, had mogelijk nog een andere geheime schuilplaats. Dat zegt de huidige huurder van het gebouw tegen Oostenrijkse media.

Fritzl runde tussen 1973 en 1996 een restaurant in de plaats Unterach, niet ver van Salzburg. In die tijd ging het gebouw twee keer in vlammen op. Bij de herbouw zouden vreemde veranderingen zijn aangebracht.

Het restaurant werd enkele jaren geleden gesloten, omdat het niet de juiste papieren had. De nieuwe huurder, Helmut Lang, wil het heropenen en liet het gebouw daarom keuren. ,,Overal zijn holle ruimtes achter de muren'', aldus Lang. Achter de muur van een van de kamers zit bijvoorbeeld een gang die nergens naartoe lijkt te voeren.

De incest van Fritzl kwam in 2008 aan het licht. Van de zeven kinderen groeiden drie ondergronds op. Drie andere kinderen werden door Fritzl mee naar boven genomen, stiekem voor de voordeur gelegd, 'spontaan' gevonden en geadopteerd door hem en zijn echtgenote. Een zevende kindje overleed kort na de geboorte. Fritzl werd veroordeeld tot levenslang. In de gevangenis liet Fritzl zijn achternaam veranderen in Mayrhoff.