Scholier trakteert zijn klas en de leraar ‘per ongeluk’ op spacecake

De gymleraar van een middelbare school in het Franse Mennecy dacht een keer leuk wat anders te doen dan gym. Hij stelde voor dat zijn leerlingen een hapje en drankje meenamen voor een sociale bijeenkomst. Dat liep anders dan verwacht. Een van hen trakteerde zijn onwetende klasgenoten en leraar namelijk op spacecake. Sommigen kwamen niet meer bij van het lachen, anderen werden kotsmisselijk. "De cake zag er normaal uit. Een beetje een rare smaak, maar we aten het op”, aldus een van de leerlingen tegen Le Parisien. Even later begon iedereen opmerkelijk gedrag te vertonen. "De leraar kreeg grote donkere kringen onder zijn ogen. En hij zweette. Het werd erger en erger. Op een bepaald moment begon ik zo hard te lachen, dat ik niet meer kon stoppen. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen,” aldus de leerling.

De vijftienjarige dader van het college Parc de Villeroy speelde ondertussen de vermoorde onschuld. "Dat was het ergste. Dat we niet wisten wat er aan de hand was”, zegt weer een andere leerling. De meeste ouders wisten echter wel beter. "Om 17.00 uur wilde mijn dochter al gaan slapen. Ze had grote honger, veel dorst en haar pupillen waren verwijd. We hadden snel door dat ze drugs gebruikt had. Mijn man werkt immers bij de politie,” aldus een van de moeders.

De school heeft de jongen die de geestverruimende cake meebracht inmiddels voor acht dagen geschorst. Of hij echt niet wist dat het geen gewone chocoladecake was, is onbekend.

 

Bron(nen):   De Telegraaf