Vader heeft spijt van aanval op turnarts

De vader die in de rechtszaal de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnsters Larry Nassar probeerde aan te vallen heeft daarvoor zijn excuses gemaakt. Randall Margraves, van wie twee van de drie dochters eerder op de dag getuigden, zei uren na het incident dat hij ,,berouw'' heeft en dat hij zich ,,gegeneerd'' voelt.

,,Ik ben geen held. Mijn dochters zijn de echte helden'', zei Margraves die naar eigen zeggen zijn kalmte verloor toen hij Nassar zijn hoofd zag schudden bij het horen van verklaringen van de slachtoffers. ,,Ik leverde onbedoeld mijn drie dochters aan de duivel. Nu moet ik leven met het feit dat ik mijn dochters niet heb kunnen beschermen'', voegde de vader eraan toe.

In de rechtszaal viel Margraves de voormalige arts aan nadat de rechter zijn verzoek had afgewezen om hem vijf minuten alleen met Nassar te laten. Hij werd door bewakers overmeesterd.

Nassar moest zich verantwoorden voor seksueel misbruik tijdens zijn werk bij een turnclub in Dimondale. Eerder onthulden meer dan 150 turnsters, onder wie viervoudig olympisch kampioene Simone Biles, misbruikt te zijn door Nassar. Daarvoor kreeg hij een celstraf van 175 jaar.