Moeder laat eigen dochter verkrachten: “Maar je was wel al zestien”

De Australische Therese Butler heeft in 2006 haar dochter Peta bewust laten verkrachten. Ze heeft dat telefonisch aan haar dochter toegegeven. “Maar je was wel al zestien, ik had het nooit toegelaten als je jonger was geweest,” voegde ze eraan toe. Het gesprek diende als bewijsmateriaal.

Peta deed snikkend haar verhaal in het Australische actualiteitenprogramma ‘A Current Affair’. Tijdens een weekend weg liet haar moeder een man, genaamd Thommo, naar de motelkamer gaan van haar dochter. De dikke, oudere man verkrachtte Peta, terwijl Therese net buiten de motelkamer sigaretten zat te roken. Peta had ze volgegoten met wodka.

Ondertussen bleef Peta hoop houden dat haar moeder binnen zou komen om haar te helpen. Therese beweerde achteraf dat ze van niets wist en dat de man haar beloofd had om haar dochter niet aan te raken. Maar ze wist best dat dat niet zo was. Volgens Peta was alles van tevoren gepland. “Hij heeft helemaal niets gezegd”, aldus Peta Butler. “Ik voelde het schuren van zijn stoppelbaard. Hij had stoppels en dat voelde ik. En ik herinner me nog altijd die geur van hem. Dat herinner ik me nog. Hij hield mijn handen naar beneden. Ik kon me niet bewegen en hij was erg zwaar… hij zat bovenop me.”

Pas vele jaren later durfde ze haar moeder tot een bekentenis te dwingen. “Het was nog altijd verkrachting, maar je was zestien”, verdedigde Therese zich. “Ik zou hem niet aan je hebben laten zitten als je jonger was geweest, zeker niet.” Door de tape kan Therese worden veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De verkrachter is nooit gevonden.

Bron(nen):   HLN