“Dood fotomodel Ivana Smit is misdrijf”

Fotomodel Ivana Smit is niet overleden door een ongeluk, maar door een misdrijf. Dat bevestigt de Britse onderzoeksjournalist en voormalig politierechercheur Mark Williams-Thomas.

Ivana Smit viel op 7 december van het balkon van een appartement in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De familie dacht direct dat het niet om een ongeval ging. Na een avondje uit was ze met een rijk Amerikaans stel mee naar huis gegaan. Wat er daarna gebeurde, is onduidelijk.

Maar volgens Williams-Thomas is uit te sluiten dat het een ongeluk was. Hij verzamelde getuigenverklaringen, zag beelden van bewakingscamera’s en concludeerde dat ze niet zomaar over de balustrade is gevallen. Hij voert diverse redenen aan. Ten eerste de wond op haar achterhoofd. Die is ontstaan voor ze van het balkon viel. Ook had Ivana blauwe plekken, die er op duiden dat ze is vastgehouden. Maar belangrijkste: er was nauwelijks bloed te zien nadat ze twintig verdiepingen naar beneden viel. “De politie in Kuala Lumpur moet de zaak Ivana Smit heropenen als een moordonderzoek,” vindt Williams-Thomas dan ook.

Tenslotte was het ook nog zo dat de concentratie paramethoxymethamphetamine, een amfetamine, in haar bloed zo hoog was dat die samen met andere drugs en alcohol dodelijk kan zijn geweest.

 

Bron(nen):   AD