Slachtoffer groepsverkrachting in België vertelt

„Ik wil de nacht niet herbeleven. Ik voel me verschrikkelijk en mijn beste vriendinnetje ook. Het was een waas. We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets. We hebben elkaar vaag gehoord. Het is voor ons een nachtmerrie die waarheid is geworden. Het enige wat we nu willen is rust.” Dat een van de Leidse meisjes toch spreekt met De Telegraaf is omdat ze boos is op de onjuiste verhalen, vooral van de baas van het hotel, die de held uithangt.

„Natuurlijk is het fijn dat hij een belager heeft vastgehouden. Maar het hotel was niet goed beveiligd. Er waren geen camera’s en er waren geen codes om binnen te komen. En de receptioniste heeft ons verteld dat de nachtportier helemaal geen mensen heeft buitengezet.”

Een van de vier aangehouden verdachten, Mohamed S. (22) uit Antwerpen, heeft bekentenissen afgelegd. Tijani D. (19), Eliel B. (20) en Lamine N. (20) beroepen zich op hun zwijgrecht, of ontkennen de verkrachting.

De twee Nederlandse vriendinnen (20 en 21) waren afgelopen vrijdag in Antwerpen voor een optreden in de Roxy. Daar werden ze waarschijnlijk verdoofd. Nadien ging een van de mannen met hen mee naar hun hotelkamer. Hij zou vervolgens de andere mannen hebben binnengelaten.

De daders hangt een celstraf tot vijf jaar cel boven het hoofd voor aanranding en van vijf tot tien jaar voor verkrachting.

Bron(nen):   Telegraaf