Waarom de filmers in Beekse Bergen niets deden

De beelden van een frans gezinnetje dat een wandeling maakt op de Beekse Bergen gaat de hele wereld over. En behalve verbazing over de Fransen is er ook de vraag waarom de makers van de video wel filmen en – zo te horen – plezier hebben, maar niets deden. Ramptoeristen? Ze ontkennen dat in alle toonaarden (in het AD):

,,Op de beelden lijkt het alsof we ons vermaken, maar geloof ons: we zijn compleet in shock en weten simpelweg niet hóe we moeten reageren,” zegt de 24-jarige Robin de Graaf die met zijn ouders toeschouwer was en de video maakten. “We hebben echt gedaan wat we konden. Mensen die er niet bij waren roepen nu van alles. Dat we onze ramen moesten openmaken, dat we moesten uitstappen, dat we de jachtluipaarden moesten afleiden door te schreeuwen of te toeteren. Maar die beesten zaten zó dichtbij. We wilden onze levens niet riskeren. Deze mensen kiezen er zelf voor om tussen de roofdieren te wandelen. We waren helemaal van de slag en lachten het maar een beetje weg. Het was zo onwerkelijk. Zo surrealistisch.”

,,Wij kregen echt een hartverzakking toen dat jongetje uit de auto kwam. Zoiets doe je toch niet? Wat bezielde deze ouders? Die beesten begonnen achter het jongetje aan te rennen, dan word je natuurlijk helemaal gek.”

Volgens Robin heeft de oma het jongetje gered. ,,Ze trok hem op het laatste moment weg van de dieren.”

Bron(nen):   AD