Televisiekijkende arts ontdekt kanker bij vrouw in realityserie

Een Amerikaanse arts ontdekte heel toevallig een kankergezwel bij een vrouw in een realityserie waar hij op dat moment naar keek.

KNO-arts Erich Voigt uit New York zag bij een kandidate van realityprogramma Beachfront Bargain Hunt iets vreemds in de hals zitten. “Die bobbel ter hoogte van de keel zag er asymmetrisch uit en leek wel een gezwel”, vertelt de man aan The New York Post. “Ik raakte nog meer overtuigd toen ik haar zag praten en de bewegingen nader bestudeerde. Ik dacht bij mezelf, zou de vrouw weten dat ze mogelijk kanker heeft?”

De arts maakte een kort filmpje van de realityshow waarin deelnemers op zoek gaan naar een strandhuis, en plaatste dat op social media in de hoop zo de vrouw op te sporen. Twee weken later bereikte het clipje de 32-jarige Nicole McGuinness in haar woonplaats Havelock, zo’n 900 kilometer onder New York. Voigt adviseerde haar om zich zo snel mogelijk te laten onderzoeken. Hij kreeg gelijk. McGuinness had schildklierkanker.

“Het is een mirakel dat hij het zag”, zegt de vrouw, die eerder al een hersentumor overwon, tegen ABC. Ze vloog naar New York om Voigt persoonlijk te bedanken. De arts is voorzichtig optimistisch over haar prognose.

Bron(nen):   AD