Voetbaltrainer Thaise jongens biedt excuses aan in brief

De voetbaltrainer die met twaalf Thaise jongens vastzit in een grot heeft in een brief zijn excuses aangeboden aan de ouders. In de brief bedankt hij ook voor alle steun. Hij schrijft verder: “Op dit moment gaat het prima met de kinderen, het team zorgt goed voor ze. Ik beloof dat ik de kinderen zo goed mogelijk zal verzorgen.Pas goed op jezelf. Oom, vraag oma of ze een groentesmoothie en crispy pork wil maken. Dat wil ik graag eten als ik hieruit kom. Ik hou van jullie.””

Ook de kinderen hebben hun ouders een brief geschreven.  Een van hen schrijft: “Het gaat goed, maar het is best koud. Maak je geen zorgen om mij, maar vergeet niet mijn verjaardagsfeestje te organiseren”. Een ander zei dat zijn ouders zich geen zorgen moeten maken omdat het goed met hem gaat, maar dat Yod, vermoedelijk een wachtend familielid, zich klaar moet maken om hem mee uit eten te nemen voor gebakken kip.

Een andere jongen, Mick, schreef zijn familie te missen. “Maak je geen zorgen. Ik mis iedereen, opa, oom, mama, papa, broers en zussen. Ik hou van jullie allemaal. Ik ben blij dat ik hier binnen ben, de marine zorgt goed voor ons.” Zijn teamgenoot vraagt of de leraren ze niet te veel huiswerk willen geven als ze weer boven zijn. De brieven van de andere jonge voetballers zouden van dezelfde strekking zijn. (vertaling: NRC)

Bron(nen):   NRC