Grote zorgen om vermiste Anouk (19) op Cuba

De 19 jarige Anouk uit Hellevoetssluis had vorige week moeten terugkeren van een reis naar Cuba. Ze zat niet in het vliegtuig en waar ze wel is weet niemand. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het wordt beschouwd als een vermissingszaak. “De Nederlandse ambassade in Cuba probeert, met lokale autoriteiten, uit te zoeken wat er aan de hand is.” Haar vader voert actie via Facebook.

Hij had zaterdagmiddag, 6 uur ’s ochtends lokale tijd, voor het laatst contact met haar. ’s Middags zou ze op haar vlucht naar Nederland stappen.

Tijdens het laatste telefoongesprek was Anouk erg overstuur. “Haar bankpas was ingeslikt, ze had geen geld en geen slaapplek. Ze vertelde dat ze de hele nacht over straat had rondgelopen.” Aan de telefoon kreeg ze een enorme paniekaanval, vertelt Van Luijk, die in Zuidland woont. “Ze woont op zichzelf in Hellevoetsluis en kan dus voor zichzelf zorgen. Maar ze heeft óók medicatie nodig om psychoses te voorkomen.”

„We hopen we steun kunnen krijgen van mensen die nu naar Cuba reizen en misschien iets horen of zien. Misschien zijn er contacten die we kunnen benaderen. Hopelijk geeft Anouk een teken van leven en dit lijkt allemaal een nachtmerrie. Maar tot die tijd gaan we verder met het zoeken naar onze dochter en hopen dat iemand ons kan helpen.

Bron(nen):   HLN