Hét nieuwe statussymbool onder de superrijken: een haai als huisdier

Auto’s, huizen, horloges, schilderijen, op een gegeven moment heb je er genoeg. Maar waar moet je dan heen met je miljoenen? Het nieuwste hebbeding onder de superrijken is een haai thuis in een aquarium.

Een haai als huisdier begint een echt statussymbool te worden in het Amerikaanse Californië, waar veel rijkaards wonen. De Wall Street Journal meldt dat mensen gigantische aquaria installeren in hun villa’s waar ze een haai in laten zwemmen.

Dat dit niet goedkoop is, moge duidelijk zijn. De miljonairs betalen tussen de 13.000 en 863.000 euro voor het speelgoed. Het is in de VS legaal om een haai te houden, zolang je maar veel geld betaalt voor een licentie en het om een bedreigde soort gaat, zoals de blauwe haai, de Groenlandse haai of de walvishaai.

De Amerikanen die zo’n dier thuis houden zien het als een sexy vorm van macht uitstralen zo vertellen ze de krant. Een dokter en makelaar zei: “Ik hou al sinds ik kind was van haaien. Nu heb ik hen onder controle. Het is payback time!”

Erg diervriendelijk is het natuurlijk niet. Een haai houdt ervan om lange afstanden te zwemmen. Volgens dierenactivisten is het alsof je een mens zijn hele leven in een kast opsluit.

Een bericht gedeeld door 🖤Priscila Montano🖤 (@primontano) op

Een bericht gedeeld door Knowledge Borne (@knowledgeborne) op

Een bericht gedeeld door Aleeeeeisha (Leavonni) (@aleisha_lynae) op

Bron(nen):   Newsmonkey