Wilde achtervolging na roof iPad

Alles voor een iPad. Agenten hebben zaterdagavond in Rotterdam-Hoogvliet schoten gelost tijdens de achtervolging van twee jonge verdachten. Zij beroofden kort daarvoor met twee handlangers iemand van een iPad in het centrum van Dordrecht. Dat meldde de politie. Na de beroving sloegen de vier verdachten van 16, 18, 19 en 20 jaar in een auto op de vlucht. Ontkomen bleek lastig, omdat ook een politiehelikopter de vluchtwagen in het oog hield. Achtervolgd door de politie scheurden de vier over de A16, de A4 en de A15, om uiteindelijk te stoppen bij een parkeergarage in Hoogvliet. Agenten konden direct twee inzittenden aanhouden. De twee andere verdachten sloegen op de vlucht, waarop de agenten schoten afvuurden. Daarbij raakte niemand gewond. De politie wist een verdachte in de omgeving op te pakken. De laatste voortvluchtige, een man uit Hoogvliet, kon in zijn woning worden opgepakt. Agenten vonden de gestolen iPad in het voertuig van de verdachten.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Het lijkt wel overdreven, zoveel achtervolging voor de diefstal van een simpele i-Pad. Zelf een helikopter werd ingezet.
  Maar ik vind het prima dat dit tuig nu eindelijk eens wordt opgepakt. Doorgaans kunnen ze hun berovingen straffeloos uitvoeren en de buit op hun gemak verkopen.
  De dieven zullen overigens al wel weer vrij rond lopen. Ze krijgen t.z.t. een oproep om voor de rechter te verschijnen en krijgen dan een tikje op de vingers: 40 uur werkstraf. Al die inzet van politie ten spijt.
  Tja, dan is het logisch dat ze weer gewoon in herhaling zullen vervallen en zullen doorgaan met het onveilig maken van onze woonomgeving.

 2. Bart M

  Die iPad moet wel héél veel waard geweest zijn om de gezondheid van andere verkeersdeelnemers in de waagschaal te leggen. Appeldiefjes opjagen met rossen van staal en een blue thunder? Zou er wérkelijk met schérp geschoten zijn? Wat mij betreft hebben die agenten ‘wat’ uit te leggen. Cowboytje en soldaatje spelen at the wrong time and wrong place!

  • Jannie Ooms

   Die agenten hebben helemaal niets uit te leggen. Ze deden precies wat er van ze verwacht werd. Er staat in het hele stuk niets over het in gevaar brengen van het verkeer, trouwens. Je hebt vast inside informatie…
   Overigens, wacht maar tot jij degene bent die wordt bestolen. Als een politieman tijdens de achtervolging roept ‘sta of ik schiet’, dan moet je gewoon stil blijven staan, met je handen omhoog. Zo niet, dan kun je -ook voor zoiets lulligs als een iPad- een kogel in je bast krijgen. Dat is nu eenmaal het risico als je op het dievenpad gaat en je weigert je aan de politie over te geven.

   (in antwoord op Bart M)
  • Ron Kersten

   Diefstal van kleine dingen en grote dingen zijn en blijven diefstal ! Je hebt met je poten van andermans spullen af te blijven of dit nu een iPad is of een pakje kauwgum dat wordt gejat, dat maakt niets. De agenten hebben precies gedaan wat ik van ze verwacht, dus dit keer hulde aan deze mannen. Zij hebben dan ook NIETS uit te leggen. De enigen die iets uit te leggen hebben zijn de dieven, die mogen ze van mij gewoon de handjes afhakken zodat ze het nooit meer doen.

   Jij vind schijnbaar een iPad weinig waard; blijkbaar ben jij zo verwend dat je het gigantische bedrag dat je moet neertellen voor dat ding goed kunt missen, een heleboel mensen hebben er echter heel hard voor moeten sparen en dan wil je dat ding toch echt wel terug. Overigens zijn agenten getraind in dit soort acties en zullen ze hen best doen geen omstanders onnodig in gevaar te brengen, dus als er fouten zouden zijn gemaakt dan hoor je dat echt wel. Persoonlijk zie ik dit soort “hard” optreden liever dan het meestal “halfzachte” beleid dat de politie en OM hanteert waardoor dit soort criminelen er lachend vandoor gaat en hun gerechte straf ontlopen of er met een lullig voorwaardelijk of “papiertjes prikken”-actie afkomen.

   (in antwoord op Bart M)

Reacties niet toegestaan