Franse kardinaal gaat tekeer tegen het homohuwelijk

Woensdag gaat de Franse regering voorstellen ook in Frankrijk het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen. De Franse kerk heeft bij monde van aartsbisschop Vingt-Trois een felle aanval gelanceerd op dat voornemen. De beschaving, het Christendom, het gezin, de jeugd, de normen en waarden, alles zal eraan gaan als homo's mogen trouwen. De prelaat vroeg de katholieke kudde om in opstand te komen tegen de plannen en het verzet ertegen te steunen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Je zelf vergrijpen aan kleine jongetjes is onderdeel van de katholiek-christelijke praktijk, zou dat niet van invloed zijn op het gezin? Het is veel minder schadelijk om boer Willem met zijn Klaas in hun onbespoten gewas hun gang te laten gaan, dan om kindjes met het begrip onbevlekt ontvangen kennis te laten maken en de dubbele moraal over seks: namelijk dat iedere vrouw die alleen maar kinderen op aarde kan zetten lang de bevlekte weg in wezen vies is. De katholieke kerk is een broedplaats van vreemde gedachten ontsproten aan mensen met een gender-problematiek.

  2. Jasper_Vld

    De katholieke kerk is een criminele organisatie die kindermisbruik faciliteert en de daders beschermt en vormt een bedreiging voor de beschaving, het gezin, de jeugd en de normen en waarden.

Reacties niet toegestaan