Oud-bisschop Gijsen nu weer in opspraak in IJsland

Jo Gijsen, de oud-bisschop van Roermond, is in zijn verbanningsoord IJsland in opspraak. Gijsen heeft toen hij bisschop was in IJsland een brief van een slachtoffer van seksueel misbruik vernietigd. Dat staat in een rapport van een IJslandse commissie die onderzoek doet naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk, meldt de NOS.
Volgens Gijsen had de man slechts het vermoeden dat de priester een seksuele relatie met hem wilde beginnen. Dat zou zijn gebleken uit een gesprek met de man. Daarop zouden ze samen hebben besloten de brief te vernietigen. Gijsen is al eerder in verband gebracht met seksueel misbruik in de kerk. Hij zou in 1959 als surveillant bij het seminarie Rolduc meerdere keren een masturberende jongen hebben begluurd.
Het Vaticaan verbande Gijsen in de jaren '90 naar IJsland na de ophef die was ontstaan over een homoseksuele relatie van de con-rector van het seminarie Rolduc. Gijsen was bisschop van Reijkjavic van 1996 tot 2007.

Bron(nen):   NOS      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Bisschop Gijssen is een enge man, een fanaticus. Hij is er mede de oorzaak van dat veel katholieken in Nederland zich van de kerk hebben afgekeerd.

  2. Cornelis Berend

    Waarom toch steeds die onderzoeken naar die oude mannen, is de evolutie de laatste jaren zo snel gegaan dat jonge priesters hun handen thuis houden?

Reacties niet toegestaan