Opnieuw vechtpartij bij Vindicat

Bij de al eerder in opspraak geraakte studentenvereniging Vindicat is opnieuw iemand mishandeld. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door het Dagblad van het Noorden.

De mishandeling had plaats op 1 oktober tijdens een vechtpartij in de sociëteit van de Groningse studentenvereniging. Een paar dagen later deed de mishandelde persoon aangifte.

Vindicat kwam de afgelopen jaren meerdere malen in opspraak. In juli werd een lid veroordeeld tot een werkstraf voor mishandeling van een corpslid. Eerder was een ander Vindicat-lid veroordeeld tot een taakstraf, nadat hij tijdens een ontgroening op het hoofd was gaan staan van een aspirant-lid.

Naar aanleiding van de incidenten besloten de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Vindicat dit jaar geen bestuursbeurzen meer te geven en de vereniging niet meer uit te nodigen voor officiële gelegenheden.

Senatus Abactis/Prorector Danique Vreeburg van Vindicat bevestigttegen het Daglad van het Noorden dat er ,,op een drukke avond op 1 oktober een incident heeft plaatsgevonden. Een van de betrokken personen heeft hier vervolgens aangifte van gedaan bij de politie''', zegt zij. ,,Wij hebben zelf ook aangifte gedaan van de situatie bij de politie en staan in nauw contact met hen. Het doel hiervan is om te achterhalen wat er precies gebeurd is.'' ,,Hiernaast hebben we het incident ook gemeld bij de Adviescommissie Introductietijd. De exacte feiten worden onderzocht, dus op dit moment kunnen we verder geen uitspraken doen. De betrokkenen zijn in goede toestand'', aldus Vreeburg.