Regen legt openbare leven in Koeweit stil

Scholen en ministeries in Koeweit zijn dinsdag dicht gebleven. Ook de beurs bleef gesloten. Hevige regenval was hier de oorzaak van.

Inwoners van de hoofdstad Koeweit kregen binnen een dag maar liefst 70 millimeter neerslag voor hun kiezen. Dat valt gemiddeld in een maand tijd in Nederland, plaatst Weeronline in perspectief. Ondanks dat het momenteel regenseizoen is in het kleine Golfstaatje, is de hoeveelheid regen voor Koeweitse begrippen ook extreem. Doorgaans valt in een heel jaar gemiddeld tussen de 75 en 150 millimeter in het woestijnland.

De hevige regenval legde het openbare leven in de hoofdstad volledig plat. Wegen werden onbegaanbaar door overstromingen. Deze ontstaan in de woestijn al heel snel. Regenwater dringt namelijk niet goed de bodem in. In plaats daarvan stroomt het water via geulen, zogenaamde wadi’s, naar zee. Deze wadi’s staan normaal gesproken droog, maar wanneer het regent ontstaat direct een vloedgolf.

Komende dagen blijft de kans op enkele onweersbuien bestaan. Met name in het weekend neemt de buiigheid toe en is opnieuw kans op zware onweersbuien, aldus Weeronline.