‘Forse’ inzet politie in Bommelerwaard

De politie in de Bommelerwaard zet ,,een fors aantal'' agenten in om de jaarwisseling in dat gebied rustig te laten verlopen. Om hoeveel agenten het precies gaat wil een woordvoerder maandag uit tactische overwegingen niet zeggen. Vorig jaar waren er ruim 250 agenten op de been.

De Bommelerwaard is rond de jaarwisseling traditiegetrouw het toneel van veel vreugdevuren. Sinds het afgelopen weekend zijn er al vele tientallen branden en brandjes gesticht, vooral door stapels autobanden in brand te steken. In de nacht van zondag op maandag ging onder andere een met autobanden volgeladen caravan in Waardenburg in vlammen op. In Zuilichem brandde een auto op een oprit uit. In andere dorpen laaide telkens op andere plekken vreugdevuren op.

Alle wijkagenten uit het gebied hebben volgens de politiewoordvoerder tijdens de jaarwisseling dienst, omdat zij hun gebied en de inwoners goed kennen. Dat moet escalatie voorkomen als tegen strafbare feiten wordt opgetreden. Er zijn voorbereidingen getroffen om zo nodig een noodverordening uit te vaardigen, zegt de politie.