Op Sicilië zoeken ze nog inwoners: huizen te koop voor een euro

Heb je genoeg van de kou en de regen? Dan kun je nu wel heel goedkoop emigreren naar een zonnig oord. In het Siciliaanse stadje Sambuca is een huis nog goedkoper dan een kopje espresso. Voor 1 euro ben je al de trotse eigenaar van een bouwval.

Er zijn al vaker huizen in Italië en Spanje zo goedkoop aangeboden, maar niet eerder was het aanbod zo serieus als nu. Alle te koop staande huizen zijn van de gemeente en die belooft dat de woningen snel en dus zonder bureaucratische rompslomp verkocht worden. Daar staat wel iets tegenover: de koper is verplicht om het huis binnen drie jaar op te knappen voor minimaal 15.000 euro. Ook dient hij een borg van 5.000 euro te betalen. Na de renovatie krijgt de eigenaar dat geld weer terug.

“Kopers zullen zeker niet teleurgesteld zijn”, aldus burgemeester Giuseppe Cacioppo. “Dit stukje vruchtbaar land wordt ook wel het aards paradijs genoemd. We bevinden ons in een natuurgebied bezaaid met historisch erfgoed. Prachtige stranden en heuvels omringen ons. Het is hier stil en vredig. Kortom, het is een heerlijk oord om de stress te ontvluchten en helemaal tot rust te komen.”

Het stadje is inderdaad prachtig gelegen op een heuvel en vlakbij het strand. Ook is het geen vervallen gehuchtje, zoals bij dit soort aanbiedingen nog weleens het geval is, maar wonen er nog bijna 6.500 mensen. “We doen deze actie om te voorkomen dat het mooie Sambuca in verval raakt en buitenlandse kopers kunnen ons daarbij helpen,” zegt Cacioppo.

Bron(nen):   HLN