Bankier laat zien hoe je optreedt tegen bouwvakkers

Het vuilbekkende hoofd van buitenlandse handelsstrategie van Barclays Bank voor Azië, Olivier Desbarres, werd op video vastgelegd vlakbij zijn huis in Singapore. De Fransman gaat tekeer tegen bouwvakkers die er bij staan of ze er ook niets aan kunnen doen. Dat kunnen ze waarschijnlijk ook niet. Desbarres staat te tieren en te schelden als een plantage-eigenaar uit lang vervlogen tijden. De valutahandelaar is ontslagen. Barclays zegt in een verklaring dat het publicitair een moeilijk jaar achter de rug heeft en dan dit er ook nog bij krijgt. Nadat de Singaporese site voor burgerjournalistiek Stomp het filmpje uploade, gaat het filmpje viral.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  En terecht
  Wat een f..in’asshole

 2. marianne martens

  ernstig dat deze man ontslag krijgt na een filmpje, terwijl je aan alles kunt zien, dat de man overspannen is en overprikkeld door de z.g. tegenvallende resultaten of “what ever”. Na rust en zelf- inkeer krijgt hij wel een andere baan of gaat voor zichzelf beginnen .

  • Heldoppantoffels

   Overspannenheid zou de oorzaak kunnen zijn, maar dat is nog geen excuus.

   Op mij komt het meer over als een arrogante bankier die denkt dat hij met zijn poen wel even een grote bek kan opzetten. Ik had het helemaal een feest gevonden als een van die bouwvakkers hem even een draai om de oren had gegeven.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    bouwvakkers, stratenmakers, verpleegkundigen, chauffeurs, politiemannen,
    brandweerlieden, lijk-afleggers, knollen-rapers,onderwijzers, wetenschappers,
    de lul op kantoor, de wegen-bouwers, de cement- makers, de riool-leggers etc, ze zouden het allemaal niet doen, omdat de werkende mens, die zware arbeid verricht, die te vergelijken valt met deze man, alleen niet zoveel verdienen. Alleen de groep is sterk en de gillende man is zwak. De grote schoft, is degene die het heeft opgenomen, zonder achtergrondinformatie etc. Opgefokt door zijn Ceo,s, niets vriendelijks, maar “aas” voor de haaien in deze wereld.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Ja dat is een conclusie die jij trekt. Hetgeen waardoor ik er op reageer is dat je het stelt als feit en dat kun je niet onderbouwen. Ook jij ziet het filmpje en trekt een conclusie aan de hand van de indruk die het wekt met jouw persoonlijke referentiekader.

     Ik zie een man die dreigt de woning van de bouwvakkers in de fik te steken, dat is in elk geval laakbaar en strafbaar. Vanuit dat perspectief is het volgens mij dus terecht dat de man is ontslagen.
     Naar de persoonlijke omstandigheden van de man valt slechts te gissen, jij krijgt de ene indruk, ik krijg duidelijk de indruk dat de man zich superieur voelt en wel denkt er mee weg te kunnen komen.

     (in antwoord op marianne martens)
 3. Dirk Zeeman

  Wat mij betreft geldt: de enige goede bankier, is een ontslagen bankier.

 4. Har Davids

  A true Master of the Universe, zoals deze banksters zichzelf noem(d)en in actie. De bouwvakkers hadden hem onder het cement moeten schuiven.

 5. jan singa

  Nu woon ik toevallig al een paar jaar in Singapore en ik kan je vertellen dat die ‘bouwvakkers’ niets maar dan ook niets te verwijten valt.
  Dit zijn hardwerkende arme ‘donders’ uit India, Bangldesh of waar dan ook. Zij volgen alleen ‘aanwijzingen of wellicht beter gezegd bevelen op van personen die vér boven hen staan.
  Ze beginnen zo maar niet uit zichzelf vroeger.
  Dat weet en moet deze mijnheer weten, daar hoef je maar 2 weken voor in Singapore te wonen.
  Daarom is hem dit des te kwalijker te nemen, overspannen of niet!

Reacties niet toegestaan