Dit zijn de vreemdste verkeersboetes overal ter wereld

Samenleving
zaterdag, 26 januari 2019 om 12:57
welingelichtekringen header 1
Een boete voor te hard rijden, zonder licht fietsen of zwart reizen met de trein is heel normaal, maar in sommige landen krijgen mensen om heel andere redenen een prent van oom agent. Het Algemeen Dagblad somt een aantal bizarre boetes op.
Nat maken In het Verenigd Koninkrijk is het verboden om voetgangers of fietsers nat te maken door vol door een plas te rijden. Dat kan je 100 tot 5.000 pond kosten én drie strafpunten in je rijbewijs.
Urineren Als je moet dan moet je. Dat begrijpen ze aan de andere kant van het Kanaal ook wel. Ze eisen dan wel dat je tegen de rechter achterband urineert. Doe je het ergens anders dan riskeer je een boete van 80 pond.
Bloot bovenlijf De verleiding is groot om in de bloedhitte van Thailand of Spanje lekker je shirt uit te trekken in de auto, maar pas er mee op: het is ten strengste verboden.
Teenslippers Spanje kent meer vreemde regels. Zo is rijden met teenslippers niet toegestaan en kun je een boete krijgen voor een arm uit het raam steken of je auto wassen op de openbare weg. Wat ook niet mag is rijden met iets dat je oren bedekt, zoals een muts of een koptelefoon.
Te vies In Moskou kan de politie je bekeuren als je auto te vies is. Het is aan de dienstdoende agent om te bepalen wat precies 'te vies' is.
Geen benzine In Duitsland krijg je een hoge boete en soms zelfs een rijverbod als je strandt langs de snelweg zonder brandstof.
Auto wassen In Zwitserland vinden ze het dan weer niet kunnen als je op zondagochtend je auto wast. Het zou te veel lawaai maken.
Vloeken In de Amerikaanse staat Maryland kun je een boete krijgen voor vloeken in de auto. In Oklahoma is het verboden om seks te hebben in je wagen en in Kansas riskeer je een bekeuring als je met piepende banden rijdt.
Onderkant controleren Mogelijk hebben ze in Denemarken wat incidenten gehad met kinderen die onder auto's kruipen, want automobilisten zijn er verplicht om voor ze wegrijden de onderkant van hun auto te controleren ‘om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen’.
Bron(nen): AD