Baby is bijna verhongerd door veganistische ouders

Een jongetje uit Florida kreeg elke dag enkel een papje van aardappels. Na vijf maanden was hij slechts een pond aangekomen. Zijn streng veganistische ouders worden nu beschuldigd van ernstige verwaarlozing.

Het kind werd in september met een gezond gewicht van 4,4 kilo geboren, maar nu ruim vijf maanden later weegt het jochie nog maar 4,8 kilo. De politie vond de baby afgelopen woensdag. Het kind was vel over been en was zo erg verzwakt dat het niet meer kon bewegen. “Ik heb nog nooit een kind gezien dat zo dicht bij de dood stond’’, zegt politieagente Lauren Watson. De politie heeft het kind naar het ziekenhuis gebracht. Daar is het in enkele dagen tijd al een halve kilo aangekomen.

De ouders, Julia French (20) en Robert Buskey (31), worden aangeklaagd voor zware verwaarlozing. Ze zijn strikt veganistisch en weigerden hun kind zelfs de organische flesvoeding die de arts hen adviseerde. In plaats daarvan moest de baby een soort aardappelpuree eten, maar daar was hij nog veel te klein voor. De politie verwijt de ouders ook dat ze zich de juiste voeding prima konden veroorloven, maar er bewust voor kozen om hun kind ongeschikt voedsel te geven.

 

Bron(nen):   AD