Man bestormt auto paus bij bezoek Marokko

Samenleving
door anp
zaterdag, 30 maart 2019 om 18:03
man bestormt auto paus bij bezoek marokko1553965932
Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan Marokko is een man tegengehouden die hard richting de auto waarin de paus zat kwam aflopen. Op televisiebeelden is te zien hoe veiligheidsmedewerkers de man weten te overmeesteren terwijl hij nog op slechts enkele meters afstand van het pauselijk voertuig is.
Net is nog niet duidelijk wat de man van plan was en op wie zijn actie gericht was. Naast het voertuig van de paus reed nog een open wagen waarin de Marokkaanse koning Mohammed VI reed.
De paus en de koning riepen zaterdag samen op om Jeruzalem te behouden als multi-religieuze stad die toegankelijk moet zijn voor gelovigen van alle religies. In een gezamenlijke verklaring zeiden beiden ,,diep bezorgd" te zijn over de ,,spirituele betekenis van de stad en haar speciale roeping als stad van vrede".
Sinds de Amerikaanse president Donald Trump besloot om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, hebben de paus, andere christelijke leiders en moslimstaatshoofden hun bezorgdheid over de stad geuit.