Kruisbogen, seks, een goeroe en vijf doden

Er begint enige helderheid te ontstaan rond de dood van 5 mensen in de buurt van Passau, aan de Duits-Oostenrijkse grens. Drie van de vijf werden gevonden doorboord door een pijl uit een kruisboog. De andere twee kwamen op een nog onbekende wijze om het leven.

Het blijkt te gaan om het bloedige eind van een sekte rond Torsten Weiss, 53. Torsten Weiss had als een goeroe een aantal mensen aan zich gebonden die alles voor hem deden, vooral de vrouwen. De sekte spiegelde zich aan de middeleeuwen en de dood speelde een grote rol in hun afgezonderde bestaan. Weiss is zeer geoefend in oude vechtsporten en in de kruisboog. Die hobby´s speelden, naast seks, een grote rol in de sekte. Weiss perste zijn discipelen ook uit en dwong hen te stelen van hun familie.

Vrouwen werden met minachting behandeld.Eens moesten ze allemaal hun hoofd kaal scheren en als straf kregen  ze opdracht om machinedelen schoon te maken met hun tandenborstels.

De vijf doden kunnen het resultaat zijn van een zelfmoordpact. Thorsten en zijn minnares lagen hand in hand. Maar het kan ook zijn dat er leden van de sekte genoeg hadden van het spel. Er zijn minstens 2 overlevende leden, naar wie de Duitse politie op zoek is

wooden crossbow made in Italy
wooden crossbow made in Italy
Bron(nen):   The Times  Fox