Dronken moeder valt op baby in slaap. Kindje overlijdt

Marina Tilby was samen met haar zus Lucy op stap geweest in het Britse New Quay. Later nam ze de baby mee naar een caravan, waar ze samen met haar zus en drie mannen het feestje voortzette. Tilby viel 's nachts om half vier in slaap. De volgende ochtend vond haar zus haar terwijl ze bovenop de baby lag.

Het kind had bloed in zijn mond en reageerde nergens meer op. Artsen probeerden de baby nog te redden, maar het kind overleed later op de dag. De zaak dateert van eind 2017, maar kwam vrijdag pas voor de rechter. Die vond dat Tilby haar ouderlijke plicht had genegeerd door zo extreem dronken te worden en veroordeelde haar tot 2 jaar en 4 maanden gevangenisstraf wegens ernstige verwaarlozing.

Het jongetje Darian kreeg een hartaanval toen zijn moeder bovenop hem lag, maar er kon niet worden bewezen dat het kind anders niet was overleden. De autopsie toonde geen duidelijke doodsoorzaak aan. Daardoor kon de rechter niet verder gaan dan verwaarlozing. De rechter sprak van een ‘vreselijk geval van egoïsme van de moeder’. "Het is de verantwoordelijkheid, de plicht en het natuurlijk instinct van een moeder om de zorg en veiligheid van een vier weken oude baby boven alles te stellen. Je hebt die taak volledig genegeerd, zodat je je tijdens een avondje uit extreem kon bezatten."

 

Bron(nen):   BBC