Halal-huis: Er zijn in Amsterdam huizen speciaal gebouwd voor moslims

Woningcorporatie Eigen Haard heeft een wooncomplex met 188 appartementen in Bos en Lommer geheel aangepast aan de woonwensen van moslims, schrijft Het Parool. Je kunt er goed bidden, er is ruimte voor schoenen en je kunt makkelijk het vrouwen en mannendeel van elkaar scheiden, satellietschotels op het dak leveren 800 internationale zenders. De woningen in het complex Koningsvrouwen tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Admiraal de Ruijterweg zijn door Eigen Haard gerenoveerd, waarbij op vergaande wijze rekening is gehouden met de wensen van de bewoners. Van hen was 85% moslim.

Bron(nen):   Het Parool      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  14% van de stad is islamitisch. Dus dan kun je dit verwachten. Ergerlijk, maar je doet er niets aan. Ik zou ook wel een atheïstisch huis willen, waar in een straal van 1000 km. religie verboden is.

 2. Diederdick

  Het grote aantal slaapkamers doet me vermoeden dat Eigen Haard vermoedt dat het voornamelijk kinderrijke gezinnen zijn die van de woningen gebruik gaan maken?

  Dat op een totale oppervlakte 81 m2 betekent, ondanks alle extra’s, een armoedig kotje zoals men van in het land van oorsprong gewend is.

  • janneke123

   Wat een gezelligheid zo’n mega huiskamer ter grootte van een flinke schoenendoos

   (in antwoord op Diederdick)
 3. Paulraw

  Woningbouw gebaseerd op religie.Kan dit juridisch wel?
  Lijkt me vorm van discriminatie,trekt bepaalde religieus georienteerde bewoners aan waardoor vanzelf een soort gettovorming plaatsvindt .Lekker handig voor de integratie.

 4. bierneus

  Lekker de scheiding tussen mannen en vrouwen gaan promoten….duurt het nog langer voordat die idioten aangepast zijn aan de 21e eeuw.

 5. janneke123

  Appartheid 2.0

 6. Dirk Zeeman

  Tja, bouwen voor je doelgroep. Dat heet toch gewoon marktwerking. Of ‘luisteren naar je klanten’. En wie heeft er last van dat er in Amsterdam wat huizen staan met een grotere keuken en meer ruimte om schoenen op te bergen?

  • kletsmajoor

   Het gaat om huurhuizen. De doelgroep is in princioe de hele nederlandse bevolking. Als er na het moslimgezin een atheistisch gezin komt wonen, wordt het huis dan weer verbouwd? Ik denk van niet. Dit wekt de indruk dat er religieuze privileges zijn uitgedeeld. Dat strookt niet met het seculier karakter van de overheid.

   (in antwoord op Dirk Zeeman)
   • Dirk Zeeman

    We differentiëren wel vaker bij huurhuizen. Huizen voor gezinnen, huizen voor ouderen, huizen voor gehandicapten, huizen voor mensen met weinig geld, huizen voor alleenstaanden, aanleunwoningen. En hier gaat het dus om kleine aanpassingen die op zichzelf geen enkele religieuze betekenis hebben. Ik ben overtuigd atheïst en ik heb een hekel aan de islam en aan het christendom. Maar ik kan niet wakker liggen van een huis met een iets grotere keuken of een gang die zo groot is dat je er toevallig ook in zou kunnen bidden.

    (in antwoord op kletsmajoor)
 7. Ferry Fer

  Erg goed voor de integratie dit. Oh laat maar, dat project was al mislukt.

 8. marv

  waarom zet je die mensen gwn niet in noord neer dan ben je der ook gwn vanaf noord zitten toch alleen maar gekke mensen dus die buitenlanders kunnen er ook wel zitten

 9. Bert Schimmel

  Aangezien ik niet wil dat iemand zich bemoeid, hoe ik in mijn eigen huis leef, heb ik er ook geen behoefte aan, om een oordeel uit te spreken, hoe andere mensen in hun huis leven.

 10. Bert Hilhorst

  Segregatie in Amsterdam, wat de PvdA allemaal niet voor elkaar weet te boksen.
  Trouwens waarom niet in Amsterdam Oost?.

 11. Dirk Zeeman

  Ik heb mijn eigen koophuis eens opgemeten: genoeg ruimte voor een keukentafel, ruimte voor een flinke schoenenkast, enzovoort. Heb ik nu per ongeluk ook een halalwoning? Zijn alle ruime huizen en villa’s nu halalwoningen? In dat geval verwacht ik wel dat de PVV gaat pleiten voor het slopen van deze 20% van het Nederlandse huizenbestand.

Reacties niet toegestaan