Meisje (5) gaat wildplassen en wordt dodelijk aangereden door haar moeder

Een meisje van vijf jaar is gisteren omgekomen in Frankrijk nadat ze door haar eigen moeder werd aangereden. De kleuter raakte verpletterd tussen de auto van haar ouders en een muur tijdens een plaspauze, melden Franse media.

Het ongeluk vond iets voor 19 uur plaats in de badplaats Saint-Jean-de-Monts, in het westen van Frankrijk. Het kind was samen met haar ouders en twee zusjes van 11 en 14 jaar op reis in west Frankrijk. Gisteravond was het gezin uit Manche onderweg met de auto toen de jongste dochter plots een plasje moest doen.

De moeder zette de wagen aan de kant bij een uitrit van een woning, waarna het meisje uitstapte om te plassen. Om een onverklaarbare reden reed de vrouw ineens achteruit en verpletterde ze haar dochter. De 5-jarige kleuter raakte bekneld tussen het voertuig en de muur van een woning.

De brandweer en hulpdiensten rukten uit met onder andere een helikopter, maar voor het meisje kwam alle hulp te laat. Ondanks pogingen tot reanimatie heeft ze het niet overleefd. De ouders en zusjes van het slachtoffertje waren in shock en hadden psychologische bijstand nodig. 

Bron(nen):   HLN