Medicijn tegen Parkinson maakt van huisvader een homoseksuele seks- en gokverslaafde

De Fransman Didier Jambart, 52, kreeg in 2003 het geneesmiddel Requip voorgeschreven omdat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Binnen twee jaar kreeg Jambart ontembare neigingen tot gokken en homoseksuele sekscontacten. Van brave huisvader veranderde hij in een homo-seksverslaafde gokker die het speelgoed van zijn kinderen verkocht om aan geld te komen. Daarnaast stal hij financiële gegevens van collega's op het werk. Met dat geld betaalde hij de advertenties waarin hij zichzelf voor seks aanbood op internet. Tijdens één van die ontmoetingen die op de advertenties volgde werd Jambart verkracht. Zijn leven werd een dusdanige hel dat hij 8 zelfmoordpogingen ondernam. Vermoed wordt dat de fabrikant GlaxoSmithKline al jarenlang wist dat het geneesmiddel zeer ongewenste bijwerkingen had, maar het zette pas in 2006 een waarschuwing op de bijsluiter. De Britse firma is nu door een Franse rechtbank veroordeeld tot een schadevergoeding van bijna 200.000 euro om Jambart te compenseren voor het doorstane leed. Terwijl hij werd getroost door zijn vrouw snikte Jambart voor de rechtbank van Rennes: ‘Het is een strijd van 7 jaar geweest. GlaxoSmithKline heeft ons voorgelogen en ons leven verwoest.' De rechtbank verhoogde de originele schadevergoeding van 117.000 tot 197.000 euro toen duidelijk werd dat er ‘ernstig, precies en bevestigd’ bewijs was dat de transformatie van Didier Jambart door Requip werd veroorzaakt.

Bron(nen):   Mirror  Express    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  En de grote kriminelen worden nooit aangepakt. Echt een misdadig bedrijf wat hier in Zeist zit.

 2. grasspriet

  En zo zijn er zoveel ‘medicijnen’ met bijwerkingen die levens verwoesten. En ja, veelal zijn ze bekend bij de fabrikant maar word bewijs achtergehouden totdat het patent verlopen is.
  Ping, ping, kassa.
  Pharmaceuten moeten van de beurs. Zolang ze winst (moeten) blijven maken en nooit eens écht gestraft worden zal dit nooit veranderen.
  GSK lacht zich rot om dit soort boetes.

 3. Korné Soldaat

  en waarom stopt ‘ie dan niet met de medicijnen? #dtv

Reacties niet toegestaan