Alleen als je mooi bent

Samenleving
door Admin
dinsdag, 13 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Daten is een hele industrie en ondernemers in deze business pretenderen dat ze de klanten kunnen geven waar die om vragen. Vraag en aanbod worden als het ware op een vakkundige wijze samengebracht en dan kan enkel door grondige selectie. Een van de criteria die daarbij soms wordt gehanteerd is uiterlijke schoonheid. Wie mooi is mag binnenkomen in het domein waar andere mooie mensen verkeren en hopelijk gebeurt er dan iets moois.
The Times ging een kijkje nemen in een geziene Londense nachtclub bij Oxford Street waar enkel mooie mensen op elkaar werden losgelaten, alles onder de supervisie van Beautiful People, een netwerk dat sinds 2002 bestaat. De aanwezigen werden gekozen uit duizenden gegadigden die zich allemaal hadden aangemeld bij 'the largest network of attractive people in the world.' De journalist van dienst moet toegeven dat het een prettig gevoel geeft als je de selectie hebt gehaald. Leuk om elkaar zo te bewonderen en van jezelf het gevoel te hebben dat je er zondermeer mag zijn. Een van de meisjes in de zaak moet wel toegeven dat ze zich hier erg op haar plaats voelt. Als je mooi bent, heb je vaak te kampen met jaloerse vriendinnen die natuurlijk een stuk lelijker zijn en met mooie mensen onder elkaar is het gewoon meer fun. Ach, zegt een andere schoonheid, iedereen die zit te daten, let toch alleen maar op de foto's die de verschillende sites prijsgeven - de rest is bijzaak. Ze vindt het wel zo overzichtelijk dat bij deze gelegenheid alleen maar naar iemands uiterlijk is gekeken, dat scheelt veel gedoe.
Beautiful People begon in Denemarken, bracht mooie Denen en mooie Deense vrouwen bijeen en wie weet leidde dat tot veel mooie Deense babies. Later kwamen daar andere landen bij en de organisatie kent inmiddels 500.000 leden wat misschien veel lijkt, maar op 6 miljard mensen... In Groot-Brittanni zijn 40.000 mensen lid en werden 2 miljoen belangstellenden geweigerd. Die verhouding is vrij pittig, maar, zo zegt The Times, we hebben het wel over Engelsen... In Rusland werd slechts de helft van de aanmeldingen afgewezen. Het feestje in Londen is blijkens het krantenstuk bijzonder geanimeerd. Ach, zegt een vrouw aan de bar, het is natuurlijk een beetje vreemd hoe we hier bij elkaar zitten; eigenlijk ben ik ertegen, maar als ik uitga heb ik gewoon geen zin om mensen tegen te komen die dik en kaal zijn.
Bron(nen): The Times