Alles bij elkaar gelogen

Samenleving
door Admin
woensdag, 19 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op papier had Adam Wheeler (23) geweldige referenties. Hij kreeg toegang tot Harvard (foto) dankzij een indrukwekkende cijferlijst van de middelbare school, had ook prachtige beoordelingen van een voorname privéschool die hij eerder bezocht en bovendien was zijn studie aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gedurende 1 jaar bijzonder succesvol geweest. Geen wonder dat hij volgens Amerikaans gebruik prachtige beurzen tegemoet kon zien, groot 45.000 dollar.
De volgende stap was de aanvraag voor toelating tot Oxford en ook dong hij naar een Fulbright beurs. Deze aanvragen gingen gepaard met verwijzing naar enkele boeken waarvan hij de co-auteur was geweest en naar lezingen die hij had gegeven. En toen ging het fout. Een hoogleraar verdiepte zich in de schrijfsels van Wheeler en zag dat hij flink had zitten plagiëren. Hij werd gearresteerd.
Voor de rechter waren de aanklachten indrukwekkend: identiteitsfraude, diefstal van studiebeurzen en ten onrechte ontvangen prijzen ter waarde van 1000den dollars.
The Times verdiepte zich ook in de werkelijke schoolcarrière van Adam Wheeler en u voelt het al aankomen: die was niet om over naar huis te schrijven. Afkomstig uit Delaware, bezocht hij slechts anonieme scholen, zijn cijfers en testuitslagen waren zeer middelmatig.
Bron(nen): The Times