België maakt zich op voor komst pandaberen

Samenleving
door anp
zondag, 23 februari 2014 om 1:34
welingelichtekringen header 1
Een Belgisch dierenpark huisvest vanaf zondag twee uiterst zeldzame pandaberen uit China. Een van hen is Hao Hao, die tot China's favoriete reuzenpanda is verkozen. Het is de bedoeling dat het pandapaar voor nageslacht gaat zorgen. De aankomst belooft een mediaspektakel te worden.
Premier Elio Di Rupo persoonlijk zal de dieren zondag rond het middaguur na hun lange vlucht uit China met veel egards ontvangen op het vliegveld Zaventem bij Brussel. Voor de panda's is een traditionele welkomstceremonie voor Chinese nationale schatten op poten gezet.
Zaventem waarschuwt nieuwsgierigen niet naar de luchthaven te komen, omdat zij toch niets zullen zien van het zwart-witte duo, ,,zelfs niet met verrekijkers''. De bamboeberen gaan kort na de ontvangst verder naar het park Pairi Daiza bij Bergen. Daar wordt een welkomsfeest gehouden met duizenden genodigden.
Het pandavrouwtje Hao Hao (,,vriendelijk'') en het mannetje Xing Hui (,,twinkelende ster'') worden meteen in quarantaine gezet. Zij zijn pas vanaf begin april te bewonderen. Pairi Daiza, dat 8 miljoen investeerde voor de opvang van de publiekstrekkers, verwacht de komende jaren honderdduizenden bezoekers extra.