Belgische ambtenaar verdient 2.900 euro per maand. Met niets doen

Samenleving
door Admin
maandag, 27 november 2017 om 9:38
welingelichtekringen header 1
Ze schaamt zich diep, zegt de Waalse Dominique Detry. De ambtenaar verdient al zeventien jaar lang 2.900 euro netto per maand zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen.Detry 'werkt' voor de provincie Namen. Ten onrechte werd haar een leidinggevende functie geweigerd, waarna ze in het jaar 2000 in de provinciale bibliotheek terecht kwam. Daar kreeg ze echter nooit een duidelijke taak toebedeeld. Het werd een “lijdensweg” zo vertelt ze in het programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op RTL TVI.
“In mijn hoedanigheid van ambtenaar voer ik geen klap uit”, zegt de vrouw. Dat vond ze heel moeilijk. “Ik kon die situatie niet aan”, getuigt ze. “Ik heb er zelfs aan gedacht om uit het leven te stappen. Dankzij mijn naasten en de dokters is het gelukkig niet zo ver gekomen.” Ze schaamt zich. "Deze situatie ervaar ik als een belediging. Als men mij vraagt wat ik doe voor de kost, durf ik niet te antwoorden”
Maar als ze het echt zo erg vindt, kan ze natuurlijk een andere baan zoeken. Dat doet ze niet. “Ik ben gezinshoofd en moet zorgen dat er brood op de plank komt”, antwoordt Detry tijdens het tv-programma. “Als je constant moreel geterroriseerd wordt zoals ik, heb je geen kracht, energie of zelfvertrouwen om een andere job te zoeken”.
Toch is dat maar één kant van het verhaal. Jean-Marc Van Espen (MR), voorzitter van de Naamse provincieraad, zegt dat Detry diverse andere functies heeft aangeboden gekregen. Die weigerde ze steeds. “Ik heb geen politieke wetenschappen gestudeerd om koffie te serveren tijdens vergaderingen”, aldus Detry, die het kennelijk toch ook weer niet zó erg vindt om 2.900 euro per maand te ontvangen zonder iets te doen.
Bron(nen): HLN