'Beschieting VN-school is oorlogsmisdaad'

Samenleving
door Admin
donderdag, 31 juli 2014 om 5:25
welingelichtekringen header 1
GAZA (ANP) - De beschieting van een VN-school in Gaza, is een oorlogsmisdaad. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International wil dan ook dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de aanval.
De school van Unrwa, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen, in Jabalia werd woensdag bestookt. Op dat moment waren Palestijnse burgers in het gebouw waar vluchtelingen worden opgevangen. Zeker 20 mensen kwamen om en tientallen raakten gewond.
,,Artillerie zou nooit moeten worden gebruikt in gebieden waar veel burgers zijn", aldus Amnesty. ,,Israël is verplicht om maatregelen te nemen zodat burgers worden beschermd tegen geweld."
Uit een eerste onderzoek van Unwra blijkt dat de school werd beschoten door Israël. Het leger moet geweten hebben dat de hulporganisatie daar vluchtelingen opving, omdat zij hun coördinaten hadden gedeeld, aldus Amnesty. Het was de zesde keer dat een VN-school onder vuur kwam te liggen.
De 120.000 vluchtelingen in Jabalia, het grootste vluchtelingenkamp in Gaza, hoopten er een veilige plek vinden, maar daarvan zijn er steeds minder in de smalle landstrook. Unrwa heeft ondertussen naar eigen zeggen een breekpunt bereikt. Unrwa-gebouwen herbergen al meer dan 200.000 vluchtelingen.