Bliksembezoek Abbott aan Nederland om ramp

Samenleving
door anp
maandag, 11 augustus 2014 om 4:22
bliksembezoek abbott aan nederland om ramp1407724109
De Australische premier Tony Abbott brengt maandag een bliksembezoek aan Nederland. Aanleiding is de vliegramp in Oost-Oekraïne. Aan boord van de neergeschoten vlucht MH17 zaten ook 38 inwoners van Australiërs. Abbott zal een ontmoeting hebben met onder anderen Mark Rutte en de commandant der strijdkrachten Tom Middendorp om de actuele stand van zaken door te nemen.
Abbott wordt vergezeld door de militaire opperbevelhebber Mark Binskin en politiebaas Tony Negus. In de ochtend zullen ze op het ministerie van Defensie met Middendorp spreken over de repatriëringsmissie. Die is afgelopen week tijdelijk stopgezet in verband met de aanhoudende strijd en onveiligheid in het rampgebied.
Aan Australische zijde zijn ruim 500 mensen betrokken bij de operatie Bring Them Home. Ze werken nauw samen met de Nederlandse en Maleisische experts.
Dit weekend prees Abbott Nederland voor de ,,geweldige inzet'' in de nasleep van de vliegramp. Hij wilde Rutte ,,persoonlijk bedanken voor het leiderschap dat Nederland de afgelopen weken heeft getoond''. De Australiër zal op het Catshuis in Den Haag het condoleanceregister tekenen.