Braziliaanse 'wonderdokter' geeft zichzelf aan

Samenleving
door anp
zondag, 16 december 2018 om 23:09
braziliaanse wonderdokter geeft zichzelf aan1544999297
BRASILIA (ANP) - De Braziliaanse João Teixeira de Faria, in zijn land beroemd geworden als 'wonderdokter', heeft zichzelf aangegeven bij justitie in zijn land. De autoriteiten hadden eerder deze week al een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen hem. De 76-jarige De Faria wordt ervan verdacht dat hij op grote schaal vrouwelijke patiënten seksueel heeft misbruikt.
Honderden vrouwen beschuldigen De Faria van seksueel wangedrag. De aantijgingen komen onder meer uit Nederland, België, de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland en Bolivia. De vrouwen zeggen seksueel te zijn misbruikt toen ze zich door De Faria lieten behandelen.
De man, die ook wel bekendstaat als 'Jan van God', runde sinds 1976 een 'spiritueel ziekenhuis' in Abadiania. Hij groeide in 2013 uit tot een internationale beroemdheid toen Oprah Winfrey in een van haar televisieprogramma's aandacht aan hem besteedde. Vorige week vertelden enkele vrouwen, onder wie een Nederlandse choreografe, op televisie dat zij door de wonderdoener zijn verkracht. Sindsdien regent het beschuldigingen.