Buit: 40 miljoen

Samenleving
door Admin
woensdag, 12 augustus 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Een gewapende bende nam een vrouw in gijzeling en stal vervolgens voor 40 miljoen pond aan sieraden en juwelen in wat nu al Engeland's grootste juwelenroof ooit heet.
Twee keurig geklede heren (zie foto) arriveerden vorige week per taxi bij Graff's jewellers in Bond Street in het centrum van Londen. Door de security-poort kwamen ze binnen in de zaak waar ook mensen als de Beckhams graag komen.
Eenmaal binnen, haalden ze hun vuurwapens te voorschijn en keeg het personeel het bevel op de grond te gaan liggen, met uitzondering van een collega die alle vitrines moest openen. In enkele minuten tijd graaiden ze de meest exclusieve kostbaarheden bij elkaar en vertrokken toen met een medewerkster die als gijzelaar diende.
Bij vertrek schoten ze nog even in het rond en verdwenen toen door de twee veilgheidsdeuren. Buiten stapten ze in een blauwe BMW die nog even een taxi ramde. Kort daarna gingen ze over in een zilverkleurige Mercedes en schoten opnieuw in het rond. Daarna volgde de overstap in een derde wagen - een zwarte Ford Galaxy of een VW Sharan.
De politie spreekt van een goed voorbereide actie van een vijftal gevaarlijke gangsters die er niet voor terugschrikken in het centrum van Londen het vuur te openen.
Voor de details van de roof, en dan in het bijzonder de hoeveelheid diamanten per sieraad, ga naar de link.
Bron(nen): The Times