Campagne tegen visrestaurants

Samenleving
door Admin
zondag, 18 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Activisten hebben de aanval geopend op Britse visrestaurants. In Groot-Brittannie verscheen een nieuwe eetgids waarin (vermaarde) restaurants staan vermeld, die vissoorten serveren 'die net zo zeldzaam zijn als de grote panda.' Een kwart van de restaurants uit de Britse Michelingids wordt zo op de korrel genomen.
Enerzijds gaat het om vissoorten die bedeigd worden in hun voortbestaan, zoals blauwvintonijn (zie foto), anderzijds worden vissen op deze manier ' beschermd,' omdat ze op een wel erg hardhandige manier worden gevangen, zoals dolfijnen.
The Sunday Times noteert dat tenministe een beroemd Brits restaurant alvast de kaart is gaan wijzigen; de wilde steur uit de Kaspische Zee zou daar vervangen zijn door gekweekte vissoorten.
Vis eten en vooral: vis soms niet eten, is een van de nieuwe morele dilemma's waar mensen elkaar mee lastig vallen. En dat 'lastig vallen' kan in Engeland maar beter letterlijk worden genomen, want nergens waren groene terroristen de afgelopen jaren gewelddadiger dan op het Britse eiland.
Bron(nen): The Sunday Times