China verhit door één minuut seks

Samenleving
door anp
donderdag, 16 juli 2015 om 12:06
china verhit door een minuut seks1437041289
Seks is geen gemakkelijk onderwerp in het behoudende China. Een stel dat in een winkel in Peking seks had en daarvan dinsdagnacht een filmpje van één minuut op internet zette, is door de internetwaakhond dan ook beschuldigd van ,,schade toebrengen aan de ware socialistische waarden". De directeur van de waakhond betitelde het filmpje in de krant Global Times als een echt virus.
De video werd opgenomen in de paskamer van de vestiging van het Japanse kledingbedrijf Uniqlo. Dit bedrijf kwam snel met een verklaring: ,,Wij willen het publiek eraan herinneren dat onze kleedkamers voor correct en geëigend gebruik zijn bedoeld." Dat wakkerde de interesse voor de zestig tellen bewegend beeld alleen maar aan. Het filmpje is ondertussen al miljoenen keren bekeken.
De politie van Peking is op zoek naar de daders, die zich beiden listig hadden verkleed door een bril op te zetten. Veel jonge Chinezen vereeuwigen zich in de tussentijd vol enthousiasme met een selfie voor de ingang van de Uniqlovestiging.