CNN: Clinton wint, Trump ordinair, maar beter dan verwacht

Samenleving
door anp
maandag, 10 oktober 2016 om 6:20
cnn clinton wint trump beter dan verwacht1476073981
Amerikaanse kiezers die het tweede debat voor het presidentschap zondag keken, zagen Hillary Clinton als winnaar. Dat stelt nieuwszender CNN op basis van een peiling onder kijkers in de Verenigde Staten. De meeste kijkers vonden tegelijkertijd dat Donald Trump de verwachtingen overtrof.
CNN benadrukte dat er onder de gepeilde kijkers iets meer Democraten zijn dan in gebruikelijke peilingen.
Van de ondervraagden vond 57 procent dat Clinton het beste uit de bus kwam, 34 procent wees Trump aan als winnaar. Dat is een minder grote marge voor Clinton dan in de peiling die CNN uitvoerde na het eerste debat.
Poes
Van tevoren lag alle druk op Trump, vanwege de onthulling van een opname vorige week waarin hij lacherig praatte over het aanranden van vrouwen. ,,Als je een ster bent laten ze je het doen. Je kan alles doen. Grijp ze bij hun poes. Je kan alles doen'', aldus Trump in de opname.
De verwachtingen die na de opnames waren ontstaan werden door Trump overtroffen, zeiden de kijkers tegen CNN. Maar liefst 63 procent vond dat hij hij het beter deed dan verwacht. Clinton overtrof voor slechts 39 procent van de ondervraagden de verwachtingen.
Kijkers werden ook gevraagd naar Trumps antwoorden over de onthulde opnames. Daarover zei 28 procent nu een minder positief beeld van de Republikeinse kandidaat te hebben. Aan de andere kant zei 16 procent hem nu positiever te zien. Maar liefst 58 procent zei dat Trumps antwoorden geen verschil hebben gemaakt.