De gevangenis van Polanski

Samenleving
door Admin
vrijdag, 27 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Dit is het chalet in Gstaad waar Roman Polanski aanstonds zijn intrek neemt na een verblijf van 2 maanden in de Zwitserse gevangenis. 
De Milky Way is zijn eigendom en als hij een borgsom van 4,5 miljoen dollar betaalt, zijn paspoort afgeeft en een electronische enkelband omdoet zodat justitie zijn gangen kan nagaan, mag hij hier gaan zitten.
Het uitzicht is prachtig en dat is plezierig, want de filmregisseur mag de deur niet uit - hij krijgt huisarrest in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan de VS. Polanski had in 1977 de VS verlaten, na een veroordeling voor seks met een 13-jarig meisje.
Gstaad (3.500 inwoners) is vanouds een luxe-resort waar de rijken der aarde samenkomen nadat ze elders fortuin hebben vergaard. Ter plekke bevinden zich de allerbeste restaurants die Polanski helaas niet mag bezoeken. Geeft niet, zo laat het lokale toeristenbureau aan de Amerikanse media weten, wie maar betaalt, krijgt alles aan huis bezorgd.
Eerder al schreef Welingelichte Kringen (2e link) dat het bizar is dat Polanski nu pas door de Zwitserse autoriteiten in de kraag is gegrepen. In 2006 kocht hij dit chalet voor 1,6 miljoen dollar en toen is hij nog gescreend door Justitie (een buitenlander die een huis koopt in Zwitserland krijgt niet zomaar toestemming). Blijkbaar was er opeens een motief om hem nu wel op te pakken en dat geeft te denken.