De jacht op Tiger Woods en zijn dames

Samenleving
vrijdag, 04 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Amerikaanse media zouden superieur zijn. Dat is waar, totdat ze op mensenjacht gaan. Nu zijn alle media op jacht naar Tiger Woods, die er blijkbaar een hele rij minnaressen op na hield. Al die minnaressen houden persconferenties, of verkopen hun verhaal.
Het begon met de botsing die Woods op zijn eigen oprijlaan maakte, op de vlucht voor zijn vrouw, die hem vermoedelijk achterna zat met een golfclub. "In het vervolg raad ik haar aan een iron 3 te gebruiken in plaats van een driver", refereert medegolfer Jesper Parnevik naar de crash van Woods.
Woods leerde zijn echtgenote Elin kennen via de Zweedse golfer Jesper Parnevik. Zij werkte in het verleden als nanny voor hem en kent Woods en zijn vrouw dus goed. Van die vriendschap blijft echter niet veel meer over. "Ik heb al mijn respect voor Tiger verloren, zeker als vader. Zijn prestaties op de golfbaan zijn nu van geen tel meer." Woods vrouw schijnt weliswaar erg boos te zijn, maar de kwestie ook pragmatisch te hebben benaderd. In haar huwelijkse voorwaarden stond dat ze 20 jaar getrouwd moest blijven om 20 miljoen dollar te krijgen, die periode is nu teruggebracht tot 7 jaar en het bedrag verhoogd tot 80 miljoen. Bovendien zou ze voor het veranderen van de overeenkomst tekengeld (5 miljoen) hebben geëist en gekregen. Een jeugdvriend was veelal de dekmantel van Woods: hij ging ontzettend vaak een nachtje bij die vriend slapen, zo weten we intussen. En een medewerker van Woods boekte hotels en tickets om Woods en de dames op hetzelfde moment in hetzelfde hotel te krijgen. TMZ heeft emails die toch wel erg op het bewijs daarvan lijken. Er is ook enige verbazing over het soort dames waarmee Tiger zich afgaf. Een hoer, een ober en een hotelmeisje. En ze lijken (foto) sprekend op elkaar.