De jeugd voelt zich kiplekker

Samenleving
door Admin
woensdag, 15 september 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De jeugd van tegenwoordig heeft een hang naar conventies, dat is de uitkomst van een studie die in Duitsland voor Shell is verricht naar aard en wezen van de 'next generation.' Jonge mensen zijn overwegend pragmatisch. Ze hebben oog voor hun latere loopbaan, maar vinden plezier erg belangrijk. Familie en vrienden spelen een uitermate belangrijke rol. Pas daarna komen zaken als opleiding en beroepskeuze.
Verder is het kenmerkend dat de jeugd optimistisch is. Ze ruiken als het ware dat het allemaal om hen draait - jeugdigheid is in deze tijd een begeerde eigenschap.
Dat plezier maken hoge ogen gooit mag zo zijn, het dient wel onder liefst comfortabele omstandigheden plaats te vinden. Het onderzoek laat zien dat een hoge levensstandaard dan ook steeds belangrijker wordt. Verder is opvallend dat de cultus van 'ik ben bijzonder' nogal levend is. Niets scoort lager in het onderzoek dan de wens te doen wat alle anderen doen.
Fijn dat dit aspect zo nadrukkelijk wordt vermeldt, want het was Welingelichte Kringen nog niet opgevallen dat jongeren zo hun best doen niet op hun soortgenoten te lijken.
Bron(nen): Die Zeit