Dit is 'Jihad Jane' [update]

Samenleving
door Admin
donderdag, 11 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Bekeerlingen zijn soms het ergst. Eenmaal in de ban van de ware leer, kunnen ze andere gelovigen makkelijk voorbijstreven in hun ijver tot bekeren. Groot is de ophef in de Verenigde Staten nu blijkt dat een Amerikaanse vrouw een aanslag wilde plegen op de Zweedse tekenaar Lars Vilks die enkele prenten maakte waarop het hoofd van de Profeet Mohammed op een hondelijf is gezet.
Het gaat om ene Colleen LaRose, 46 jaar oud, die zich op het web van de naam 'Jihad Jane' bedient. Via internet hield ze zich bezig met het recruteren van moslims die de gewelddadige strijd aangaan met ongelovige honden.
Op 9 maart is ze opgepakt, verdacht van betrokkenheid bij een aanslag op eerdergenoemde Vilks. Na te zijn verhoord, konden in Ierland 7 man worden opgepakt die met deze aanslag in verband worden gebracht. Volgens Ameirkaanse justitiele bronnen trainde ze de 'jihadisten' ter voorbereiding van de moord op Vilks. The Wall Street Journal schetst in het kort haar getroubleerde leven. Enkele jaren geleden bekeerde ze tot de islam. In 2007 noemde ze zichzelf Fatima LaRose en opperde ze plannen om Amerikaanse troepen in Irak aan te vallen.
Meermalen liet ze weten dat ze graag een 'martyr in the name of Allah' wilde worden.