Duitse spoorwegen boos over tweet Greta Thunberg over overvolle trein: "Wij gaven jou zitplaats in eerste klas"

Samenleving
maandag, 16 december 2019 om 9:43
welingelichtekringen header 1
Greta Thunberg was na haar bezoek aan de klimaattop in Madrid met de trein op weg naar huis. De Zweedse klimaatactiviste schreef op Twitter dat ze in een overvolle Duitse trein zat. Ze moest zelfs op de grond zitten, toonde ze met een foto. De Duitse spoorwegen reageren verbolgen: ze hebben haar een zitplaats in de eerste klas aangeboden inclusief hapjes en drankjes.
Eerst reageerde Deutsche Bahn nog verontschuldigend op Twitter, maar vermoedelijk nadat ze zich hadden laten informeren, veranderde de toon. "Het was nog beter geweest als je ook had gemeld hoe ons vriendelijke en competente team jou de beste service in eerste klasse heeft gegeven,” klinkt het.
Volgens Thunberg is er sprake van een misverstand en zat ze in eerdere treinen op de grond, maar had ze vanaf Göttingen een zitplaats. Een woordvoerder van de Duitse spoorwegmaatschappij reageerde tegenover Bild: “Tussen Kassel en Hamburg werd Greta Thunberg op een behulpzame manier naar haar zitje in eerste klasse geleid. Volgens onze medewerkers aan boord zaten de medereizigers van het meisje daar al sinds Frankfurt.”
Een medepassagier beaamt dat in Die Welt. “Het treinpersoneel was erg enthousiast dat Greta Thunberg aan boord was”, klinkt het. De medewerkers zouden erg hun best hebben gedaan voor het Zweedse meisje. Ze kreeg behalve een zitplaats ook chocolade en koffie, wat overigens gebruikelijk is in de Duitse eerste klasse.