Duurste auto van de Frankfurt Motor Show

Samenleving
vrijdag, 16 september 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Een van de duurste auto’s op de Frankfurt Motor Show, maar toch kan er geen enkele bestuurder in. De Lamborghini Aventador is zo klein dat er je teen er niet eens in past. Het gaat hier namelijk om een 1:8 replica van het originele model. De prijs van dit autootje ligt echter op 3,5 miljoen euro en is daarmee bijna 12 keer zo duur als het origineel. De auto zal te zien zijn onder toezicht van strenge beveiliging en achter kogelvrij glas. De auto heeft ook de titel van meest dure en kostbare modelauto bemachtigd, volgens Guinness World Records.
De replica van de Lamborghini bestaat voor een groot deel uit dezelfde materialen als het origineel. Wat de replica zoveel duurder maakt, is dat de banden gemaakt zijn van massief goud en platina, evenals het interieur van de auto. Daarnaast zijn er ook nog eens diamanten verwerkt in de stoelen, koplampen en het stuur.
Het plan is om de auto in december te veilen bij Sotheby’s. Nog niet bekend is of dit zal gebeuren in Dubai of New York. Het bieden zal dan beginnen vanaf 3,5 miljoen euro. Als je niet zo lang wil wachten, kun je de auto al in Frankfurt kopen voor maar liefst 4,5 miljoen euro.
Bron(nen): Wired