Europa zonder hotels

Samenleving
door Admin
zondag, 18 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Overnachten in een hotel is best duur. In een 1 of 2 sterrenhotel kun je voor je fatsoen niet zitten. In een 3 sterrenhotel ruikt het in de kamer bijna altijd naar de vorige bezoeker, dus als je niet echt een hekel aan jezelf hebt, boek je tenminste een 4 sterrenhotel. Goed, 1 nacht is te overzien maar stel je wilt een beetje rondtrekken en hopt zo van hotel naar hotel. Is bijzonder prijzig. The New York Times komt dit weekend met een mooie reportage van iemand die vertelt hoe het ook kan.
De auteur zit in hartje Parijs, in de Marais, in het appartement van iemand die er zelf niet is. Gevonden via een speciale website - AirBnB.com - en zo kan het gebeuren dat hij voor 65 euro per nacht op een leuke plek zit in een fatsoenlijke omgeving.
Zo kan de reiziger die niet echt rijk is het nog een hele tijd uitzingen en van stad naar stad trekken. Zelf koken en niet iedere avond naar het restaurant? Ook dat is mogelijk. The New York Times rept van een hele reeks van dergelijke sites, dus het kan bijna niet anders of veel mensen nemen hun toevlucht tot een dergelijke manier van op reis gaan. Slecht voor de hotellerie, goed voor ons.