Europese luchthavens gaan op safe

Samenleving
door Admin
zaterdag, 26 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen in Europa hebben onmiddellijk de veiligheidsprocedures richting Verenigde Staten verscherpt sinds de gebeurtenis in Detroit met de Nigeriaanse terrorist.
In Groot-Brittannie, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje en Nederland zijn de inchecks van passagiers met meer veiligheidsmaatregelen omgeven dan gebruikelijk. Volgens Reuters betreft het hier een verzoek van de U.S. Department of Transportation. Op vliegvelden als Heathrow en Gatwick - die tot de10 drukste luchthavens van Europa behoren - betekent dit langere wachttijden en ook vertragingen. Intussen gaat de zoektocht naar meer bijzonderheden over de Nigeriaan verder. Volgens Amerikaanse media betreft het de 23-jarige Abdul Farouk Abdulmutallab. Britse veiligheidsexperts speuren naar het antwoord op de vraag of hij eerder als student in Groot-Brittannie heeft gewoond.
Nederlandse veiligheidsexperts verklaarden tegenover Reuters dat onderzocht wordt hoe de man in Amsterdam aan boord van het bewuste toestel kon komen, en dat met explosieven in zijn handbagage. Zolang al deze vragen gesteld worden en de antwoorden nog niet bekend zijn, staat op Europese vliegvelden iedereen nog langer in de rij dan gebruikelijk.
Bron(nen): Reuters