En weer schoot een blanke agent een jonge zwarte man dood

Samenleving
door anp
zondag, 09 augustus 2015 om 5:09
fbi onderzoekt dood zwarte man texas1439090171
De FBI gaat onderzoek doen naar de dood van een negentienjarige zwarte man die afgelopen vrijdag werd doodgeschoten door een blanke agent in de buurt van de Amerikaanse stad Dallas in de staat Texas. Dat heeft de lokale politie zaterdag bekendgemaakt.
Christian Taylor werd neergeschoten in Arlington, een voorstad van Dallas, na een worsteling met de politieman, Brad Miller (49). Die kwam 's nachts af op een inbraakmelding bij een autodealer. Iemand was daar met een auto door de voorpui naar binnen gereden.
De tweedejaars student werd aangehouden omdat hij in de showroom was gezien. Maar de arrestatie liep uit de hand toen Taylor probeerde te vluchten. Miller, die net van de politieacademie kwam, schoot hem dood. Taylor werd geraakt in zijn nek, borst en buik. Hij was ongewapend, schrijven Amerikaanse media.
De dood van Taylor komt op een gevoelig moment. Het is zondag precies een jaar geleden dat de zwarte ongewapende tiener Michael Brown werd doodgeschoten door een blanke politieagent. De dood van Brown was het startschot voor een landelijke debat over buitensporig politiegeweld tegen Afro-Amerikanen.