Ga naar Wengen

Samenleving
door Admin
woensdag, 17 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De lezers van The Daily Telegraph worden gelijk al gewaarschuwd: wie naar Wengen gaat, treft daar geen Philippe Starck-meubilair in zijn hotel aan. Je hebt er vrij nogmale onderkomens met, zoals dat gebruikelijk is in de Alpen, veel hout en weing poespas. Kamers met balkon vanwaar het uitzicht wijds is en beneden een restarant met de eenvoudige maar zeer smakelijke Zwitserse pot.
Wengen is een klein bergdorp in Duitstalig Zwitserland. Het ligt ten zuiden van hoofdstad Bern, niet ver van Interlaken en op een hoogte van 1.274 meter. Wat het berglandschap betreft, zit u hier zo ongeveer wel in het mooiste deel van Zwitserland, de Jungfrau om de hoek en de hoge Alpenplateaus bijna op wandelafstand.
Dat in Wengen geen auto's komen, is natuurlijk een weldaad en geeft het dorp een ronduit sprookjesachtige allure. Het enige nadeel dat denkbaar is voor wie een fantastisch ski-oord zoekt, is de hoogte van het dorp: 1.274 meter is aan de lage kant en daarom niet sneeuw-proof. Voor de rest is Wengen jaloersmakend gewoon, met ieder denkbaar designershotel op reusachtige afstand. Zwitserland is vermoedelijk het beste land om te leven, en in Wengen is goed te zien hoe dat komt.