Coca-Cola doet alsof het groen is. Klopt niet

Samenleving
door anpdinsdag, 21 november 2017 om 7:02
welingelichtekringen header 1
Greenpeace heeft een klacht ingediend tegen Coca-Cola bij de Reclame Code Commissie. De milieuorganisatie vindt dat het frisdrankbedrijf ,,groene illusies'' verkoopt door in een advertentie goede sier te maken met het feit dat alle verpakkingen van het bedrijf ,,100 procent recyclebaar'' zijn.
Dat betwist Greenpeace niet, maar de organisatie vindt dat ,,helemaal geen prestatie": alle PET-flessen zijn namelijk recyclebaar. Greenpeace wijst erop dat in de praktijk echter veel flessen in de verbrandingsoven belanden. ,,Of in het milieu.''
Coca-Cola meldt in de advertentie dat de eigen colaflessen van 1,5 liter voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan. Bij kleine flesjes is dit 25 procent. Daarnaast claimt het bedrijf dat het verpakkingen steeds lichter maakt, waardoor minder energie en grondstoffen nodig zijn. Greenpeace merkt daarbij op dat Coca-Cola het alleen heeft over de wegwerpflessen die het bedrijf sinds 2006 maakt. Daarvoor gebruikte het bedrijf hervulbare flessen waar volgens Greenpeace minder energie en grondstoffen voor nodig waren.